Voutilainen x Leijona Heritage Försti Diver rannekellot verkkokaupastamme

Kaksi suomalaisen kellonvalmistuksen pioneeria yhdistivät jälleen voimansa, kun Leijona-kellojen historiasta inspiraationsa saanut Voutilainen x Leijona -yhteistyömallisto yhdistää suomalais-sveitsiläisen kellosepäntaidon ainutlaatuiseen Leijona-kellojen historiaan muodostaen käsityötä sekä ajan arvoa kunnioittavan sukelluskellon. Näin syntyi Voutilainen x Leijona Försti Diver, joka julkaistaan keskiviikkona 1.12.2021 klo 12.00.

Kellot saatavilla 2.12.2021 klo 00:00 alkaen verkkokaupastamme! Kellot myös ostettavissa Lappeenrannan myymälästämme 2.12. alkaen.

Ennakkovaraukset ja tiedustelut nyt: juho.suninen@suninen.fi

Uuden Försti Diver -sukelluskellon suunnittelun keskiössä on ainutkertaisuus. Lanseerauksessa tehdäänkin samalla historiaa, sillä kyseessä on ensimmäinen sukelluskello, jonka suunnittelussa suurmestari Kari Voutilainen ja hänen ateljeensa on ollut tiiviisti mukana. Voutilainen x Leijona Försti Diver -sukelluskellon suunnittelu onkin harvinaisen onnistunut, sillä kellosta on onnistuttu luomaan sopusuhtainen ja oikeanlaista käyttömukavuutta omaava häikäisevä kokonaisuus. Tinkimättä sukeltajankellolle ominaisista ominaisuuksista, kuten lujuudesta tai vesitiiviydestä.

Suomalainen rehti ja periksiantamaton luonne näkyy ainutlaatuisten yksityiskohtien korkealaatuisessa toteutuksessa. Jokainen Voutilainen x Leijona Försti Diver -rannekello käykin läpi useita käsityövaiheita ennen
matkaansa sveitsiläisestä Jura-vuoriston kupeessa sijaitsevasta Val-de-Travers-kellolaaksosta Suomeen. Kellon nimeksi on annettu Försti, jolla viitataan laivan yliperämieheen ja suomalaisen kellonvalmistuksen
suunnannäyttämiseen. Yliperämies vastaa aluksen sisäisen toiminnan suunnittelusta ja operatiivisesta johtamisesta. Yliperämiehen työ on itsenäistä ja erittäin vastuullista. Tämä kuvastaa samalla myös hyvin Voutilainen x Leijona -yhteistyömalliston käyttäjää, vastuullinen ja itsenäinen.

Tyylikkäiden mustan sekä vaalean kellotaulujen toteutus pitää sisällään useita tuotantovaiheita, joissa korostuu virheetön käsityö ja ammattitaidon merkitys. Molempien Försti Diver -sukelluskellojen tauluväreiksi onkin
valittu eräänlaiseksi kultausmenetelmäksi kutsuttua galvaaniväriä. Kellotaulut on valmistettu Voutilaisen kellotauluja valmistavassa yrityksessä nimeltään Comblémine SA, jossa valmistetaan näitä virheettömiä tauluja hienointa yksityiskohtaa myöten. Näitä viimeisteltyjä pintoja, painatuksia, värejä ja indeksien lumetta on ilo tarkastella läheltä. Kokonaisuuden täydentää käsin maalattu indeksien ja viisarien luminointi.

Försti Diver -rannekellon yksiosaisen kuoren viimeistelyssä on kiinnitetty erityistä huomiota pintojen viimeistelyyn, pitkäikäisyyteen sekä kulutuskestävyyteen. Kuoren viimeistelyt onkin suunniteltu niin, että sitä voidaan työstää lähestulkoon uudenveroiseksi myös myöhemmin sen elinkaaren varrella.

Vaikka Försti Diver -rannekellosta on tehty esteettisesti vaikuttava kokonaisuus, mallin suunnittelussa on huomioitu myös sukeltajankellolle ominaiset asetetut vaatimukset. Tämän vuoksi kellossa onkin 3 mm paksu käyttöä kestävä safiirilasi, joka asettuu hiukan kellon kierrettävän lasisarjan, eli kehän yläpuolelle suojaten sitä. Kellossa on nuppisuojaus ja kierrettävä nuppi, jotka lisäävät suojausta vettä ja kevyitä tärskyjä vastaan. Kuoren rakenne suojaa näin ollen nuppia ja vähentää painetta rannetta vasten. Myös kellon teräsrannekkeessa on huomioitu funktionaalisuus. Sen vuoksi rannekkeeseen on lisätty rannekkeen hienosäätö, jonka avulla ranneke sopii esimerkiksi sukelluspuvun päälle nappia painamalla. Kellon häikäsevä sivuprofiili paljastaa käsityönä tehdyn viimeistelyn tason ja pintojen kompleksisuuden.

Försti Diver -sukelluskellojen koneistoksi on valittu Sellita Sellita SW200-1 -automaattikoneisto, joka on suunniteltu kestämään käyttöä ja lähestulkoon ylivertainen huoltovarmuuden suhteen. Varaosien saatavuus koneistolle on siis varmistettu pitkäksi aikaa. Kellojen koneisto tarkistetaan kolmeen kertaan ennen kuoreen laittoa. Ensimmäinen tarkistus tapahtuu Sellitalla, toinen ennen koneiston kiinnitystä kelloon ja vielä kertaalleen, kun koneisto on kiinnitetty kelloon.

 

 

Leijona Heritage 1907 Collection

Voutilainen x Leijona on yhteistyömallisto, joka tuo yhteen kaksi kellomaailman ikonia, ja jossa Leijonakellojen historiasta inspiroituneet kellomallit yhdistyvät suomalais-sveitsiläiseen kellosepäntaitoon muodostaen ainutlaatuisen käsityötä sekä ajan arvoa kunnioittavan malliston. Mallistoon kuuluu Försti Diver -uutuuden lisäksi kolme erilaista, eri tilanteisiin sopivaa kelloa: Urho Chrono, Oiva Classic ja Jalo Sport. Malleista teknisin on Urho, jonka muotoilu pohjautuu perinteiseen kronografiin. Urhon sporttinen muotokieli tarjoaakin vauhtia arvostavalle miehelle arjen luksusta. Oiva on tyyliltään hillitympi kolmiviisarinen pukukello ja Jalo taasen vahvan sekä sporttisen muotokielen omaava kello, johon on
haettu inspiraatiota 70-luvun Leijona-kelloista.