Leijona Heritage

Leijona-kellojen historia juontaa juurensa Sveitsiin, Val-de-Traversin kuuluisaan kellolaaksoon ja silloiselle Manufacture d’Horlogerie Lion S.A.:n tehtaalle. He valmistivat vuodesta 1892 alkaen kelloja, joissa oli kaksihäntäisen Leijonan logo. Leijona-kellojen maahantuonti Suomeen alkoi vuonna 1907. Rannekellojen käyttö yleistyi sotien aikana ja Leijona-kello ranteessa on taisteltu maamme itsenäisyyden puolesta ja sen säilyttämisestä toisen maailmansodan aikana. Leijona kädessä ovat suomalaiset jälleenrakentaneet, kouluttautuneet ja menestyneet. Kaikkina aikoina Leijona-kello onkin ollut Suomen eniten myydyin kello ja Leijona-kellojen historia pitääkin sisällään satojatuhansia koskettavia tarinoita niin saavutuksista kuin menetyksistäkin.

Kelloseppä Kari Voutilaisen suunnittelema Leijona Heritage-mallisto koostuu kolmesta eri luonteisesta kellomallista. Mallien nimet kunnioittavat Oy Perkon perustajien Jalo, Oiva ja Urho Perkon elämäntyötä. Voutilaisella on sveitsiläisessä Môtiersin kaupungissa omaa nimeään kantava yritys, joka suunnittelee ja rakentaa käsityönä kelloja. Voutilaisen ateljeessa työskentelee 15 artesaania ja he valmistavat vuodessa 45 kelloa (vuonna 2018).

"Unelmien eteen joutuu ja saa tehdä työtä, silloin nauttii enemmän saavutuksestakin. Leijona on kello, jonka jokainen suomalainen nuori on saanut ensimmäiseksi kellokseen ja jäänyt kaikille mieleen. Mekaanisen kellon nousun myötä  Leijona-kellojen unelmana on ollut palata mekaanisten kellojen valmistajaksi. Olen hyvin mielelläni mukana toteuttamassa Heritage-mallistoa ja tätä Leijona-kellojen unelmaa."  -Kari Voutilainen, suurmestari

 

© 2022 Suninen |