Kelloseppä

Kelloseppä

Täyden palvelun kellosepän työt vuosisadan kokemuksella


Kello- ja kultasepänliike H.J. Suninen tarjoaa laadukasta ja ammattitaitoista kellosepän työtä, jota suorittavat pitkän kokemuksen omaavat kelloseppäämme. Kultasepänliikkeemme on toiminut jo vuodesta 1918, joten yrityksellä on takana pitkä historia erityisesti kellojen parista. Valtuutettu kellohuoltomme on erikoistunut sveitsiläisten kellojen, kuten Omega, Longines, Certina, Tissot, Breitling ja Rado, huoltoon ja korjaukseen. Merkkikellojen suosion kasvaessa olemme valikoineet parhaimmat tuotemerkit valikoimiimme ja tarjoamme luonnollisesti myös huoltopalvelut kaikille myymillemme kellomerkeille ja -malleille. Löydät kolme omaa kelloseppäämme Lappeenrannan keskustan myymälästämme, jossa kaikki suuremmat työt suoritetaan.

 

Yleistä kellohuollosta

Tarjoamme laadukasta mekaanisten rannekellojen huolto-, korjaus- ja entisöintipalvelua. Kellosi kaipaa määräajoin huoltoa ja suosituksemme onkin, että rannekello tulisi huoltaa vähintään viiden vuoden välein. Oikean huoltovälin määrittää useimmiten valmistaja. Kello on kuitenkin syytä käyttää aiemmin kellosepällä jos sen toiminta muuttuu käytössä. Huollamme ja korjaamme kellosi huolellisesti tuotteen arvoa vaalien. Tarjoamme kaikki huoltopalvelut perushuollosta lasien ja rannekkeen vaihtoon. Kellojen paristonvaihdon yhteydessä tarkistamme aina myös kellosi vesitiiviyden ja vaihdamme tiivisteen tarvittaessa. Annamme kaikille huoltotöillemme vuoden takuun (koskee huollossa vaihdettuja tai korjattuja osia).

Myös käyttämättömän mekaanisen rannekellon öljyt kuivuvat ja pikeentyvät, mikä aiheuttaa kelloa taas käytettäessä kitkan takia turhaa mekanismien kulumista. Kelloa ei pidä yrittää huoltaa tai korjata omatoimisesti ilman alan koulutusta ja asianmukaisia työkaluja. Kellon takakannen avaaminen koneiston tarkastelua varten ei ole suositeltavaa ja takuunalaisissa kelloissa tämä ei edes ole takuun säilymisen kannalta sallittua.

Suosittelemme säilyttämään kellon pölyltä ja lialta suojattuna esimerkiksi alkuperäisessä säilytysrasiassaan tai muussa kellolaatikossa. Kellonkuorta ei pidä puhdistaa voimakkailla liuottimilla. Mikäli kello likaantuu, voi sen puhdistaa hellästi miedolla saippuavedellä. Muistathan kuitenkin varmistaa, että kello on ehdottoman vesitiivis. Riisuthan arvokellon uidessa ja saunoessa. Minkään rannekellon koneisto ei pidä saunomisesta kosteuden tiivistymisen takia. Sukeltamiseen tarkoitetut kellot voi tietenkin huoletta pitää kädessä vedessä, mutta saunomista kannattaa välttää.

Huollamme rannekellojen lisäksi seinä- ja kaappikelloja. Teemme myös kotikäyntejä lähialueille. Lisätietoa saat oman kaupunkisi myymälästä, katso yhteystiedot täältä!

Pikahuollot Kouvolan keskustan myymälässämme arkisin ma-pe. Yhteydenotot: p. 05 312 2367. Tervetuloa! 

Suuremmat huolto- ja korjaustyöt Lappeenrannan keskustan myymälässämme. Yhteydenotot ja tarjouspyynnöt: p. 044 739 4201. 

 

Paristonvaihto ja rannekkeen lyhentäminen

Voit tuoda kellosi mihin tahansa myymäläämme paristonvaihtoon tai rannekkeen lyhennykseen. Rannekkeenvaihdot, pienet työt sekä puhdistukset onnistuvat useimmiten odottaessa. Rannekkeen vaihtaminen tai lyhentäminen käy useimmiten muutamassa minuutissa. Kouvolan keskustan myymälässämme teemme arkena pikahuoltoja, ja suuremmat työt teemme aina Lappeenrannassa.

Quartz-kellon paristo kestää keskimäärin 2-3 vuotta. Pariston elinikä riippuu esimerkiksi rannekellon iästä, koneiston kunnosta, siitä onko kyseessä analoginen vai digitaalinen kello jne. Mitä enemmän toimintoja kellossa on, sitä nopeammin paristo kuluu. Kun kellon paristo loppuu, on se syytä vaihtaa mahdollisimman pian, sillä paristo voi joskus vuotaa koneistoon ja vahingoittaa sitä. Vaihtaminen on aina syytä teettää ammattitaitoisella kellosepällä, sillä kello saattaa vahingoittua väärissä käsissä. Joidenkin kellomerkkien kohdalla valmistajan takuu raukeaa mikäli paristonvaihtoa ei ole tehty ammattilaisella.

Kellon rannekkeet lasketaan kuluviksi osiksi, ja niitä voi joskus joutua vaihtamaan esimerkiksi likaantumisen ja/tai kulumisen takia. Erityisesti nahka-, tekstiili ja kumirannekkeet vaativat useammin vaihtoa. Vaihtorannekkeita löydät myymälöistämme, ja vaihdamme aina halutessasi ostamasi rannekkeen kelloon heti. Mikäli et heti löydä valikoimistamme haluamaasi ranneketta, on kauttamme mahdollista myös tilata suurimpien rannekevalmistajien valikoimista tuotteita. Lisäksi meiltä on mahdollista tilata arvokellojen omia rannekkeita edustamilta merkeiltämme.

 

Huollamme mm. seuraavia merkkejä:

Omega, Longines, Rado, Breitling, Tissot, Certina, Oris, Seiko, Swiss Military Hanowa, Ball ja monia muita. Kysy lisää Lappeenrannan myymälästämme!


Valtuutettu arvokellojen huoltaja

Olemme useampien sveitsiläisten arvokellojen valtuutettu kellohuolto. Meillä on mm. valtuutettu:

- OMEGA kellohuolto
- LONGINES kellohuolto
- RADO kellohuolto
- TISSOT kellohuolto
- CERTINA kellohuolto
- ORIS kellohuolto 

OMEGA KELLOHUOLTO (Lappeenranta). Yhteydenotot p. 044 739 4201 ja lappeenranta (a) suninen.fi

Takuu ja toimitusaika

Annamme aina vähintään vuoden takuun kaikille täyshuollon saaneille arvokelloille. Takuu alkaa kellon noutamishetkestä. Kuittia ei ole pakko säilyttää takuun todentamiseksi, meillä on rekisteri kaikista korjatuista kelloista. Takuu koskee vain kunnostettua ja vaihdettuja osia. Takuu ei kata kellon väärinkäsittelyä. Kelloa ei tulisi itse öljytä tai huoltaa takuuaikana, sillä muuten takuu purkaantuu. Meiltä voi aina kysyä vinkkejä ja neuvoja kellosi huoltoon liittyen!

Korjauksille emme aina pysty antamaan tarkkaa aikataulua. Pyrimme kuitenkin aina kertomaan arvion aikataulusta sekä ilmoittamaan mikäli viivästyksiä sattuu. Mikäli huoltovaiheessa havaitaan muita korjaustoimenpiteitä vaativia seikkoja, otamme välittömästi sinuun yhteyttä. Huollamme kellosi aina ammattitaidolla ja erityisellä huolella.

Voit myös lähettää kellosi meille postipakettina. Annamme sinulle aina huoltoarvion, jonka jälkeen voit päättää haluatko huollattaa kellosi vai et. Jos et haluakaan kellohuoltoa, jää sinulle maksettavaksi ainoastaan postikulut. Maksutapoina käyvät esimerkiksi lasku ja pankkisiirto. Olethan aina yhteydessä kellohuoltoomme ennen kellon lähettämistä.

Lisätietoa saat kellohuoltomme asiakaspalvelusta: kellohuolto (a) suninen.fi

 

 

© 2022 Suninen |