Leijona Heritage Jalo Sport 19.200.01.310

Leijona
2 590,00 €
Varastossa
Alhaisin hinta viimeisen 30 päivän aikana: 2 590,00 €
Pyydä tarjous tästä tuotteesta

Kysy lisätietoja

Leijona Heritage Jalo Sport 19.200.01.310 rannekello sinisellä kellotaululla ja ruskealla nahkarannekkeella.

Leijona Heritage Jalo Sport on työkalumaisen robusti, mutta samaan aikaa elegantti ja urheilullinen rannekello. Kellon muotokieli nousee 1960-luvun Leijona-kellojen tyylistä. Jalo Sport on kuten esikuvansa Jalo Perkko, yksi kolmesta yrityksen perustajaveljeksistä ja yrityksen rakastettu toimitusjohtaja. Jalo oli suoraryhtinen mies ja toimissaan rohkea suunnannäyttäjä.

Kuori: Teräs, Ø 45 mm, safiirilasi
Koneisto: Sellita SW200-1 automaatti, käyntivara 38 tuntia
Vesitiiveys: 100 m (10 atm)
Taulu: Sininen aurinkohiottu taulu, luminoidut indeksit
Ranneke: Ruskea mattapintainen nahka-/kumiranneke, leveys 22 mm

Leijona Heritage

Leijona Heritage mallisto koostuu kolmesta eri luonteisesta kellomallista. Mallien nimet kunnioittavat Oy Perkon perustajien Jalo, Oiva ja Urho Perkon elämäntyötä.

Leijona-kellojen historia juontaa juurensa Sveitsiin, Val-de-Traversin kuuluisaan kellolaaksoon ja silloiselle Manufacture d’Horlogerie Lion S.A.:n tehtaalle. He valmistivat vuodesta 1892 alkaen kelloja, joissa oli kaksihäntäisen Leijonan logo. Samainen logo oli esiintynyt kelloissa kuitenkin jo 1880-luvulla kellotehtailija Albert Kenelin valmistamana, joka myöhemmin siirtyi Lion tehtaalle töihin.

Ensimmäinen Leijona-kellojen maahantuoja oli tamperelainen kellotukku ja vähittäisliike J.W. Lindroos. He toivat Leijona-kelloja Suomeen mahdollisesti jo aikaisemminkin mutta todistetusti ainakin vuodesta 1907 lähtien. 1800-luvun loppupuolisko oli fennomaanien voimakkainta aikaa. He halusivat saattaa suomalaisuuden ja suomen kielen hallitsevaan asemaan maassamme. Vuosisadan vaihteen venäläistämispolitiikka edesauttoi fennomaanien suosiota. Käyttöesineet saivat suomenkielisiä nimiä ja niin myös J.W. Lindroos rekisteröi Lion kellojen nimeksi suomalaisen tuotemerkin ”Leijona”.

Suomen vaakunassa oli jo keskiajalla Leijona hahmo ja todennäköisesti juuri siitä syystä juuri Leijona-kello nousi siksi symboliksi, jolla ihmiset hiljaisesti viestivät kenen joukoissa seisoivat. Asia saattaa kuulostaa pikkujutulta, mutta ei sitä silloin ollut, jo vääränlaisen taulun (Iston maalaus Suomi neidosta ja venäläisestä kolmipäisestä kotkasta) esittelystä joutui lähtemään maanpakoon. Rannekellojen käyttö yleistyi sotien aikana ja Leijona-kello ranteessa on taisteltu maamme itsenäisyyden puolesta ja sen säilyttämisestä toisen maailmansodan aikana. Leijona kädessä ovat suomalaiset jälleenrakentaneet, kouluttautuneet ja menestyneet. Kaikkina aikoina Leijona-kello onkin ollut Suomen eniten myydyin kello ja Leijona-kellojen historia pitääkin sisällään satojatuhansia koskettavia tarinoita niin saavutuksista kuin menetyksistäkin.

Yksityiskohdat
Valmistajan tuotekoodi1920001310
LasiSafiirilasi
KellonkuoriTeräs
KoneistoAutomaattinen
KokoUnisex
TuoteperheHeritage Jalo
Rungon halkaisija45 mm
Taulun väriSininen
Vesitiiveys100 m
Rannekkeen tyyppiRuskea nahka
Rannekkeen leveys22 mm
Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Leijona Heritage Jalo Sport 19.200.01.310
© 2022 Suninen |