Edellisessä blogikirjoituksessa kerroimme miten timanttisormusarvontamme voittajan Even sormuksen suunnittelu ja työstäminen lähti käyntiin, ja tässä jatkoa tarinalle.

 

Osa 2: Minkälaisia timantteja on olemassa ja miten ne kannattaa valita?

 


Kun runko on saatu lopulliseen muotoonsa, on aika istuttaa timantit. Even sormukseen timanteiksi valikoitui 0,02 karaatin Wesselton/Si-timantit, jotka näyttivät istuvan parhaiten Even toivoman rungon kapeuteen.

 


Meille timanttien laatu on ehdottoman tärkeää, ja siksi käytämme ainoastaan värittömiä Wesselton- tai Top Wesselton -timantteja. Puhtaus käyttämissämme kivissä on vähintään "Si", joka tarkoittaa pieniä sulkeumia, joita ei löydä pienehköistä kivistä paljaalla silmällä - ei edes ammattilainen. Maailmalla, ja Suomessakin, käytetään valitettavan paljon ns. P-puhtauksisia kiviä jotka ovat sulkeumallisia ja sameita.

 


Timanttien hinta-laatu suhde on suoraan verrannollinen kiven kokoon ja sulkeumiin. Paljon käytetty P-laatu, jossa on sulkeumia ja sameutta, on tietenkin edullinen - mutta ei loista yhtään niin paljon kuin hieman kalliimpi Si-laatu. Si-laadusta vielä parempi on VS-laatu (vähän sulkeumia) joka on hionnaltaan vieläkin tarkempi. VS-laatuinen timantti loistaa todella upeasti ja on tietenkin taas vähän kalliimpi kuin Si-laatu.

 


Pienissä 0.01-0.08ct kivissä käytetään paljon Si-laatua. Isompien kivien laadun harkitsemme aina tapauskohtaisesti.