Facebookin timanttisormusarvonnassamme jouluussa uniikin sormuksen voitti Eve!

 

Even toiveena oli siro valkokultainen rivitimanttisormus. Kultaseppämme Tommin ja Even suunnittelutyö lähti liikkeelle Even olemassa olevan kihlasormuksen pohjalta. Ajatuksena oli, että sormukset sopisivat saumattomasti yhteen.


Osa 1: Miten valmistetaan käsin upea timanttisormus?

 


Sormuksen valmistus aloitetaan sulattamalla tarvittava määrä kultaa, jonka jälkeen sormuksen runko juotetaan. Tämän jälkeen lähdetään työstämään täydellistä muotoa viilaamalla ja hiomalla. Rungon pyöreys on usein makuasia, mutta myös kivien istutuksella on merkitystä siihen, minkälainen rungon muoto voi olla. Täydellisen muodon saavuttamiseen käytetään paljon aikaa, jotta tulos on säännöllinen ja asiakkaan toiveiden mukainen.

 


Lopulta pinta kiillotetaan, jotta sormuksesta saadaan kauniin säihkyvä. Runko yleensä myös rodinoidaan, mutta tämä toimenpide tehdään aina vasta timanttien istutuksen jälkeen, juuri ennen sormuksen luovuttamista asiakkaalle.
Ensimmäisessä kuvassa on valkokultatanko, josta lähdetään valssaamaan ja muokkaamaan runkoa. Toisessa kuvassa runko on jo lähempänä lopullista muotoaan.